Viltskav med rotfruktsmos

Viltskav med rotfruktsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Snabbt recept på viltskavsgryta med enbär, messmör och lingon. Njut av riktigt klassisk husmanskost när den är som bäst.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • Viltskav:
  • 1 msk smör
  • 500 g renskav eller älgskav
  • 1 hackad gul lök
  • 6 enbär, krossade i mortel
  • 2 msk messmör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl lingon
  • 1.5 tsk salt
  • Rotfruktsmos:
  • 500 g potatis, i bitar
  • 500 g palsternacka, i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i ren- eller älgskav och lök. Rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några minuter. Tillsätt enbär, messmör, grädde, vatten och buljongtärning. Rör om och sänk värmen.
  2. Låt allt småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna i lingon i skavet. Strö eventuellt över lite hackad persilja innan servering.

Rotfruktsmos

  1. Koka rotfruktsbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Värm mjölk i en annan kastrull. Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp. Lägg i smöret och häll i den varma mjölken. Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Karlsson

2014-01-24

Gjorde den på älgkött den blev jättegod. Till dessert blev det en ostbrickan.

Frida Hultgren

2013-10-04

Jättegott! En favorit hos barnen!

Ingela

2012-03-28

Verkligen gott. Kommer göra om denna.

maj_lis lindström

2011-12-08

en god åsnabblagad mat som dessutom är näringsrik,å ekologiska ingredienser.

Viltskav med rotfruktsmos
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Viltskav:
  • 1 msk smör
  • 500 g renskav eller älgskav
  • 1 hackad gul lök
  • 6 enbär, krossade i mortel
  • 2 msk messmör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl lingon
  • 1.5 tsk salt
  • Rotfruktsmos:
  • 500 g potatis, i bitar
  • 500 g palsternacka, i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Viltskav med rotfruktsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Snabbt recept på viltskavsgryta med enbär, messmör och lingon. Njut av riktigt klassisk husmanskost när den är som bäst.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i ren- eller älgskav och lök. Rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några minuter. Tillsätt enbär, messmör, grädde, vatten och buljongtärning. Rör om och sänk värmen.
  2. Låt allt småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna i lingon i skavet. Strö eventuellt över lite hackad persilja innan servering.

Rotfruktsmos

  1. Koka rotfruktsbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Värm mjölk i en annan kastrull. Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp. Lägg i smöret och häll i den varma mjölken. Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Karlsson

2014-01-24

Gjorde den på älgkött den blev jättegod. Till dessert blev det en ostbrickan.

Frida Hultgren

2013-10-04

Jättegott! En favorit hos barnen!

Ingela

2012-03-28

Verkligen gott. Kommer göra om denna.

maj_lis lindström

2011-12-08

en god åsnabblagad mat som dessutom är näringsrik,å ekologiska ingredienser.