Viltkorvsgryta med senapskräm
  • Tid 35 min

Viltkorvsgryta med senapskräm

0 (0 betyg)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.

  2. 2

    kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.

  3. 3

    Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar