Viltkorvsgryta med senapskräm

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viltkorvsgryta med senapskräm
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!