Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!