
Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg
Betyg (1-5):
Svensk husmanskost med kryddig korv.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 400 g potatis
- 300 g morot
- 300 g palsternacka
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk svartpeppar
- 500 g chorizo, tunt skivad
- 4 ägg
- 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
- 1 tsk salt
Gör så här
- Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
- Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.
Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.
Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg
Betyg (1-5):
Svensk husmanskost med kryddig korv.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
- Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.
Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!