Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Potage med getost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg
Betyg
(1)
Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g chorizo, tunt skivad
  • 4 ägg
  • 0.5 dl bladpersilja, grovt hackad
  • 1 tsk salt

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Svensk husmanskost med kryddig korv.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ska och hacka rotsaker och lök fint. Hetta upp smör och olja i en rymlig panna eller wok. Stek grönsakerna under omrörning i 10 minuter. Salta och peppra. Tillsätt korven och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Stek äggen i en panna tills vitan stelnat, cirka 3 minuter. Strössla över bladpersilja vid servering.

Tips

Inlagd gurka, rödbetor eller HP-sås sätter guldkant på pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Potage med getost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Råraka med bacon, lingon och färskost

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg
Betyg
(1)