Viltgryta med rotfrukter

Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morot, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viltgryta med rotfrukter
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morot, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!