Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
2.79 (24 betyg)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

(8)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
2.79 (24 betyg)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(2)

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

(8)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies