Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.53 (30 betyg)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skinkbruschetta med rödbetsröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis

Viltgryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.53 (30 betyg)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
  2. Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
  3. Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Skinkbruschetta med rödbetsröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(29)