
Viltgryta med rotfrukter
Betyg (1-5):
Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
- 1 msk smör eller margarin
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl rödvin eller vatten
- 5 st krossade enbär
- 1 tsk torkad timjan
- 0.5 tsk svartpeppar
- 250 g små gula lökar
- 2 palsternackor, i bitar
- 3 morötter, i bitar
- 2 dl crème fraiche (15%)
- 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
- 1 msk kvistar av timjan
- 1 tsk salt
- 800 g potatis
Gör så här
- Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
- Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
- Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.
Liknande recept
Viltgryta med rotfrukter
Betyg (1-5):
Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.
- Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.
- Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!