
Viltburgare med dillpicklad gurka och pepparrotsdressing
Betyg (1-5):
Hösten är viltköttets tid. Gör en burgare på älg-, hjort- eller vildsvinsfärs. Servera i bröd med riktigt svenska tillbehör som dillpicklad gurka och pepparrotsdressing.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g viltfärs, t ex älg, hjort eller vildsvin
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
- smör, till stekning
- 4 grova brödbullar
- 100 g savoykål, fint strimlad
- Dillpicklad gurka:
- 1 liten gurka
- 1 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 1 dl hackad dill
- Pepparrotsdressing:
- 1 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 2 msk finriven pepparrot
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Dillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen.
Pepparrotsdressing:
- Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar.
- Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.
Tips

Salta och peppra rejält. Viktigt att ha flingsalt och nymald peppar för bästa smak.
Liknande recept
Viltburgare med dillpicklad gurka och pepparrotsdressing
Betyg (1-5):
Hösten är viltköttets tid. Gör en burgare på älg-, hjort- eller vildsvinsfärs. Servera i bröd med riktigt svenska tillbehör som dillpicklad gurka och pepparrotsdressing.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen.
Pepparrotsdressing:
- Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar.
- Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.
Tips

Salta och peppra rejält. Viktigt att ha flingsalt och nymald peppar för bästa smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!