Viltburgare med dillpicklad gurka och pepparrotsdressing

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hösten är viltköttets tid. Gör en burgare på älg-, hjort- eller vildsvinsfärs. Servera i bröd med riktigt svenska tillbehör som dillpicklad gurka och pepparrotsdressing.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g viltfärs, t ex älg, hjort eller vildsvin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 grova brödbullar
  • 100 g savoykål, fint strimlad
  • Dillpicklad gurka:
  • 1 liten gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl hackad dill
  • Pepparrotsdressing:
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen.

Pepparrotsdressing:

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.

Tips

Salta och peppra rejält. Viktigt att ha flingsalt och nymald peppar för bästa smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Helstekt Oxfilé

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g viltfärs, t ex älg, hjort eller vildsvin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 grova brödbullar
  • 100 g savoykål, fint strimlad
  • Dillpicklad gurka:
  • 1 liten gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl hackad dill
  • Pepparrotsdressing:
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och svartpeppar

Viltburgare med dillpicklad gurka och pepparrotsdressing

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hösten är viltköttets tid. Gör en burgare på älg-, hjort- eller vildsvinsfärs. Servera i bröd med riktigt svenska tillbehör som dillpicklad gurka och pepparrotsdressing.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dillpicklad gurka: Hyvla gurkan med osthyvel på längden. Blanda ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner gurka och dill i lagen. Låt stå fram till serveringen.

Pepparrotsdressing:

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Forma färsen till fyra burgare och krydda med salt och peppar. Stek i smör till fin färg på hög värme, behåll gärna en rosa mitt. Lägg dressing, kål, burgare och gurka mellan bröden och servera.

Tips

Salta och peppra rejält. Viktigt att ha flingsalt och nymald peppar för bästa smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré

(16)

Helstekt Oxfilé

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies