Vildsvinsköttbullar

Vildsvinsköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Med vildsvinsfärs, trattkantareller och grönpeppar får du en ny spännande smak på dina köttbullar.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 2 tsk grönpeppar
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Smula sönder trattkantarellerna och stöt grönpepparn i en mortel. Vänd ner svamp och peppar tillsammans med färs, ägg och salt i ströbrödsblandningen.
  2. Forma köttbullar och stek dem i omgångar i smör och olja 4-5 minuter.

Tips

Ha en skål med kallt vatten till hands när du rullar köttbullar! Skölj händerna emellanåt så går rullandet smidigare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vildsvinsköttbullar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 2 tsk grönpeppar
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Vildsvinsköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Med vildsvinsfärs, trattkantareller och grönpeppar får du en ny spännande smak på dina köttbullar.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Smula sönder trattkantarellerna och stöt grönpepparn i en mortel. Vänd ner svamp och peppar tillsammans med färs, ägg och salt i ströbrödsblandningen.
  2. Forma köttbullar och stek dem i omgångar i smör och olja 4-5 minuter.

Tips

Ha en skål med kallt vatten till hands när du rullar köttbullar! Skölj händerna emellanåt så går rullandet smidigare.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!