Enkel caesarsallad

Enkel caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Lite lättare caesarsallad med saftig kyckling, champinjoner och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 140 g champinjoner, skivade
  • Sås
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 50 g finriven parmesanost
  • 3 msk vatten
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Maja, blanda gärna ut såsen med lite olivolja om du vill ha den rinnigare. Lycka till!

Maja

2022-01-09

God och enkel även för nybörjare! Önskar att såsen va lite mer flytande för annars behövde det mycket

Rosane

2021-11-26

Dressingmängden är till för 2 portioner enligt min smak. Supergod ceasarsallad.

Liknande recept

Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Enkel caesarsallad
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 140 g champinjoner, skivade
  • Sås
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 50 g finriven parmesanost
  • 3 msk vatten
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Enkel caesarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Lite lättare caesarsallad med saftig kyckling, champinjoner och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Maja, blanda gärna ut såsen med lite olivolja om du vill ha den rinnigare. Lycka till!

Maja

2022-01-09

God och enkel även för nybörjare! Önskar att såsen va lite mer flytande för annars behövde det mycket

Rosane

2021-11-26

Dressingmängden är till för 2 portioner enligt min smak. Supergod ceasarsallad.

Liknande recept

Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)