Kycklingfajitas
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º

Kycklingfajitas

3 (12 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 delade och urkärnade röda paprikor
  • 2 delade och urkärnade gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 tunt strimlade kycklingfiléer
  • 100 g delade champinjoner
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft och hälften rivet skal
  • salt
  • peppar
Servering:
  • 8 tortillas
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1.5 dl tomatsalsa
  • 1 skivad lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla paprikahalvorna med skinnsidan uppåt tills skalen börjar svartna. Låt svalna och drag av skalen. Strimla paprikan tunt.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek i några minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingstrimlorna och stek 4-5 minuter under omrörning. Blanda ner paprikan, svamp, koriander, limeskal och saft och fortsätt att steka 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Värm tortillas i ugnen enlig anvisning på förpackningen. Fördela kycklingblandningen på tortillas och vik ihop dem på mitten.

Servering

Servera med gräddfil, tomatsalsa och limeklyftor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar