Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Låt rinna av och klipp i mindre bitar.
  2. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
  3. Doppa ett rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  4. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Catarina, tack för din feedback! Vi ska justera tiden, 30 minuter låter lite väl optimistiskt :)

Catarina

2022-02-06

Jättegott (men inte ett dugg likt bilden...), efter 3 timmars jobb. 30 minuter kanske det tar om man är professionell kock. 🙂

mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.

Vietnamesiska vårrullar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Låt rinna av och klipp i mindre bitar.
  2. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
  3. Doppa ett rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  4. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Catarina, tack för din feedback! Vi ska justera tiden, 30 minuter låter lite väl optimistiskt :)

Catarina

2022-02-06

Jättegott (men inte ett dugg likt bilden...), efter 3 timmars jobb. 30 minuter kanske det tar om man är professionell kock. 🙂

mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.