
Vietnamesiska vårrullar
Betyg (1-5):
Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.
Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g risnudlar
- 10 finhackade shiitake svampar
- 300 g fläskfärs
- 100 g skalade, finhackade räkor
- 200 g hackade böngroddar
- 2 finhackade gula lökar
- 3 ägg
- 0.5 krm svartpeppar
- 40 rispapper
- 1 ägg, bara vitan, till pensling
- 75 cl jordnötsolja till fritering
- 0.5 krm salt
Gör så här
- Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Låt rinna av och klipp i mindre bitar.
- Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
- Doppa ett rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
- Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.
Servering
Servera med Nuoc Cham dipsås.
Vietnamesiska vårrullar
Betyg (1-5):
Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.
Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Låt rinna av och klipp i mindre bitar.
- Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
- Doppa ett rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
- Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.
Servering
Servera med Nuoc Cham dipsås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-02-09
Hej Catarina, tack för din feedback! Vi ska justera tiden, 30 minuter låter lite väl optimistiskt :)
2022-02-06
Jättegott (men inte ett dugg likt bilden...), efter 3 timmars jobb. 30 minuter kanske det tar om man är professionell kock. 🙂
2014-04-05
jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-02-09
Hej Catarina, tack för din feedback! Vi ska justera tiden, 30 minuter låter lite väl optimistiskt :)
Catarina
2022-02-06
Jättegott (men inte ett dugg likt bilden...), efter 3 timmars jobb. 30 minuter kanske det tar om man är professionell kock. 🙂
mikael håkanson
2014-04-05
jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.