Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning
  • Tid 75 min
  • Ugn 200º

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

3.24 (29 betyg)

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 30
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Fyllning:
  • 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackad persilja
Jordärtskocksgratäng:
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 4.5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Sås:
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 3 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk vilt- eller oxfond
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Färsen:

  1. 1

    Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar

Fyllning:

  1. 1

    Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.

  2. 2

    Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.

Sås:

  1. 1

    Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar