Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Härligt recept på vildsvinsrulle.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Jordärtskocksgratäng:
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 4.5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 3 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk vilt- eller oxfond

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Färsen:

  1. Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar

Fyllning:

  1. Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
  2. Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.

Sås:

  1. Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör

Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-03-06

Verkligen gott & relativt enkelt. Rullen blev saftig och receptet går att återvinna till andra färser.

Sofia

2020-12-13

Jätte smarrigt, rekommenderas! :-) Jag la i lite Västerbottenost också, passade utmärkt.

Anni

2019-07-14

Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning
30 st
  • Ingredienser (30)
  • 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Jordärtskocksgratäng:
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 4.5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Sås:
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 3 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk vilt- eller oxfond

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Härligt recept på vildsvinsrulle.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Färsen:

  1. Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar

Fyllning:

  1. Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
  2. Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.

Sås:

  1. Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör

Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-03-06

Verkligen gott & relativt enkelt. Rullen blev saftig och receptet går att återvinna till andra färser.

Sofia

2020-12-13

Jätte smarrigt, rekommenderas! :-) Jag la i lite Västerbottenost också, passade utmärkt.

Anni

2019-07-14

Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.