Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Hel fläskfilé i ugn med mustiga höstsmaker. Perfekt till rödvinsås!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskfilé
  • svartpeppar
  • 1 dl shiitake
  • 1 dl skogschampinjoner
  • 1 dl portabellosvampar
  • 1 dl ostronskivling
  • 1 msk smör och olivolja till stekning
  • 2 dl vatten
  • 12 små, skalade smålökar
  • salt

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Hel fläskfilé i ugn med mustiga höstsmaker. Perfekt till rödvinsås!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Bind upp köttet med stektråd till jämn fin form. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform, stick i en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperatur är 68º. Ta ut köttet och låt vila övertäckt cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Ansa och skiva svampen i centimetertjocka skivor. Stek i lite smör och olivolja.
  3. Koka upp vatten, lägg i och låt lökarna sjuda cirka 5 minuter. Låt rinna av i durkslag. Blanda med svampen och smaka av med ytterligare lite salt och peppar.
  4. Servera köttet med svamppannan.

Servering

Servera med en god portvins- eller rödvinssås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!