Fläskbogspett med koreansk rissallad
  • Tid 50 min

Fläskbogspett med koreansk rissallad

2 (1 betyg)

Saftiga grillspett med asiatisk sallad på ris, sojabönor, spenat och srirachamajo.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskbog
Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk salt
Rissallad
  • 5 dl kokt basmatiris
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 125 g frysta sojabönor, tinade
  • 30 g babyspenat
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälken)
  • 1 röd chili, strimlad
  • srirachamajonnäs och rostade sesamfrön till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och vänd runt i marinaden. Låt stå ca 20 min.

  2. 2

    Vänd varsamt runt alla grönsaker med riset. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Trä köttet på spett och grilla till fin färg och de är genomstekta. Servera med rissalladen toppad med sesamfrön och srirachamajo.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Blötlägg spetten före grillning om de är av trä.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar