Fläskbogspett med koreansk rissallad

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftiga grillspett med asiatisk sallad på ris, sojabönor, spenat och srirachamajo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 500 g fläskbog
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk riven ingefära
  • Rissallad
  • 5 dl kokt basmatiris
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 125 g frysta sojabönor, tinade
  • 30 g babyspenat
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälken)
  • 1 röd chili, strimlad
  • srirachamajonnäs och rostade sesamfrön till servering

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och vänd runt i marinaden. Låt stå ca 20 min.
  2. Vänd varsamt runt alla grönsaker med riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä köttet på spett och grilla till fin färg och de är genomstekta. Servera med rissalladen toppad med sesamfrön och srirachamajo.

Tips

Blötlägg spetten före grillning om de är av trä.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2021-03-28

Jättegott, även om jag inte grillade köttet utan bara stekte det

Fläskbogspett med koreansk rissallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskbog
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk riven ingefära
  • Rissallad
  • 5 dl kokt basmatiris
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 125 g frysta sojabönor, tinade
  • 30 g babyspenat
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälken)
  • 1 röd chili, strimlad
  • srirachamajonnäs och rostade sesamfrön till servering

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Saftiga grillspett med asiatisk sallad på ris, sojabönor, spenat och srirachamajo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och vänd runt i marinaden. Låt stå ca 20 min.
  2. Vänd varsamt runt alla grönsaker med riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä köttet på spett och grilla till fin färg och de är genomstekta. Servera med rissalladen toppad med sesamfrön och srirachamajo.

Tips

Blötlägg spetten före grillning om de är av trä.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2021-03-28

Jättegott, även om jag inte grillade köttet utan bara stekte det