För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin yta men inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Turkiska spett i pitabröd

(9)

Hamburgare med worcestersås

(2)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Barnens kycklingpizza

(11)

Calzonepizza med tacokryddad färs

(15)

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

(3)

Taco med röda linser

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin yta men inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Turkiska spett i pitabröd

(9)

Hamburgare med worcestersås

(2)

Nacho de lux med pulled pork

(7)

Barnens kycklingpizza

(11)

Calzonepizza med tacokryddad färs

(15)

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

(3)

Taco med röda linser

(13)