Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin yta men inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mortlad grönpeppar
  • 1 gul lök, grovriven
  • 500 g vildsvinsfärs, eller annan viltfärs
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 msk smör, till stekning

Vildsvinsköttbullar med grönpeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Goda och saftiga vildsvinsköttbullar som är smaksatta med grönpeppar, perfekta på julbordet.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbrödet med gräddfil, ägg, salt och grönpeppar. Låt svälla 5 min. Tillsätt lök och färs. Blanda till en jämn smet och forma till små bollar med blöta händer.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i olja och smör. Först på hög värme till fin yta, sänk sedan och låt steka tills de är genomstekta.

Tips 1

  1. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda på 200˚ högt upp i ugnen till fin färg. Låt svalna och förvara i frysen. Stek i smör strax före servering.

Tips 2

  1. Stek köttbullarna så de får fin yta men inte är genomstekta. Låt svalna. Frys in och värm i ugnen precis före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nacho bonanza

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingpizza

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lammrack med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)