
Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås
Betyg (1-5):
Grillade köttfärsbiffar med persilja, mynta och vitlök. Server med grillade paprikahalvor fyllda med fetaost och kall yoghurtsås med inlagd ingefära och mynta.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 1 liten riven gul lök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl finhackad persilja
- 0.5 dl finhackad mynta
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- Grillade paprikor:
- 2 röda paprikor
- 150 g fetaost
- 0.5 msk olivolja
- Yoghurtsås:
- 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
- 2 msk hackad mynta
- 3 dl yoghurt (10%)
- salt
Gör så här
- Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
- Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
- Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.
Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!
Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås
Betyg (1-5):
Grillade köttfärsbiffar med persilja, mynta och vitlök. Server med grillade paprikahalvor fyllda med fetaost och kall yoghurtsås med inlagd ingefära och mynta.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 min per sida.
- Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 min. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.
- Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.
Tips

Sara tipsar: Ha tålamod! Låt biffarna ligga blickstilla på gallret så fastnar de inte!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!