Vietnamesiska kycklingspett med rissallad
  • Tid 40 min + minst 1 tim i kyl

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

4.5 (4 betyg)

Kycklingfärsen har kryddats med bland annat ingefära, vitlök och fisksås vilket ger den vietnamesiska touchen. Till spetten serveras en fräsch rissallad och en pikant dippsås!

  • Tillagningstid 40 min + minst 1 tim i kyl
  • Ingredienser 23

Ingredienser

4 portioner
Kycklingspett:
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja, till grillning
Rissallad:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 70 g färsk spenat
Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 salladslök, strimlad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredienserna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 tim men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

Rissallad:

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 min. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dippsåsen och riset.

Servering

Forma till små biffar och servera i alladsblad. Krispigt gott att doppa i dippsåsen.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie-Louise

    Mycket gott! Jag formade färsen som järpar och sesamfrö på. Stekte dem i ugnen. Dippsåsen är underbart god.

  • Paula

    istället för spett stekte jag små köttbullar, vände dem i sesamfrö innan stekning. dipsåsen är jättegod