Vegosallad med extra allt

Vegosallad med extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(95)

Matig och underbart god sallad som passar utmärkt till middag. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung eller sirap
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 100 g rödkål
  • 1 liten röd paprika
  • 2 avokador
  • 70 g mixsallad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälkarna)
  • Till servering
  • tortillabröd
  • srirachamajonnäs
  • picklad rödlök (recept hittar du här på Coop.se)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda soja, honung och chilipulver, vänd runt med kikärterna. Fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min eller tills de fått fin färg, vänd ett par gånger under tiden. Stek majskornen i olja i en riktigt het panna. De ska få färg och dofta popcorn.
  3. Strimla rödkålen fint, gärna med mandolin eller osthyvel. Strimla paprikan och skiva avokadorna.
  4. Fördela sallad, rödkål, paprika och avokado på ett fat. Strö över majs och rostade kikärter. Toppa med koriander och servera med tortillabröd, srirachamajo och picklad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2020-09-08

Blev nästan rörd när jag smakade detta, OTROLIGT gott!!

Sara

2019-03-24

En kompis bjöd på detta i fredags. Heeelt amazing!!

Agneta

2018-11-24

Så gott !!

Frida

2018-09-17

Bästa rätten någonsin!!!! ÄLSKAR detta. Smakar väldigt ostigt och härligt med, vilket kan va svårt att få till i en vegansk rätt. Och har man kokta kikärter så är detta lättlagat och SÅ GOTT!!!

Vegosallad med extra allt
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk (bruttovikt)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung eller sirap
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 100 g rödkål
  • 1 liten röd paprika
  • 2 avokador
  • 70 g mixsallad
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälkarna)
  • Till servering
  • tortillabröd
  • srirachamajonnäs
  • picklad rödlök (recept hittar du här på Coop.se)

Vegosallad med extra allt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(95)

Matig och underbart god sallad som passar utmärkt till middag. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda soja, honung och chilipulver, vänd runt med kikärterna. Fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min eller tills de fått fin färg, vänd ett par gånger under tiden. Stek majskornen i olja i en riktigt het panna. De ska få färg och dofta popcorn.
  3. Strimla rödkålen fint, gärna med mandolin eller osthyvel. Strimla paprikan och skiva avokadorna.
  4. Fördela sallad, rödkål, paprika och avokado på ett fat. Strö över majs och rostade kikärter. Toppa med koriander och servera med tortillabröd, srirachamajo och picklad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnéa

2020-09-08

Blev nästan rörd när jag smakade detta, OTROLIGT gott!!

Sara

2019-03-24

En kompis bjöd på detta i fredags. Heeelt amazing!!

Agneta

2018-11-24

Så gott !!

Frida

2018-09-17

Bästa rätten någonsin!!!! ÄLSKAR detta. Smakar väldigt ostigt och härligt med, vilket kan va svårt att få till i en vegansk rätt. Och har man kokta kikärter så är detta lättlagat och SÅ GOTT!!!