Lökbiffar – Garam masala bhaji
Lökbiffar – Garam masala bhaji
  • Tid 25 min

Lökbiffar – Garam masala bhaji

3.67 (3 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.

  2. 2

    Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar