Matig kikärtssallad

Matig kikärtssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Prova en skön, grön sallad som både är mättande & matig. Stek haloumin riktigt gyllene så smakar den ännu godare!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 400 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe rädisa
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 tsk sesamolja
  • 200 g halloumi, bruten i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl sesamfrön, eventuellt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla grönsaker och vänd runt i balsamvinäger och sesamolja. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med oliv- olja och stek haloumiosten gyllene.
  3. Toppa salladen med haloumi och ev.sesamfrön.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2015-03-10

Grymt god och enkel rätt som går att variera med vad man har hemma i grönsaksväg. Gjorde den minst 10 ggr i somras.

Maria

2014-09-04

Jättegott! Jag var ganska generös med vinägern eftersom jag gillar smaken. Glöm inte såsen, annars kan salladen bli en aning torr.

Matig kikärtssallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 400 g cocktailtomater, delade
  • 1 knippe rädisa
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1.5 tsk sesamolja
  • 200 g halloumi, bruten i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl sesamfrön, eventuellt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Matig kikärtssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Prova en skön, grön sallad som både är mättande & matig. Stek haloumin riktigt gyllene så smakar den ännu godare!

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla grönsaker och vänd runt i balsamvinäger och sesamolja. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med oliv- olja och stek haloumiosten gyllene.
  3. Toppa salladen med haloumi och ev.sesamfrön.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och servera till salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tess

2015-03-10

Grymt god och enkel rätt som går att variera med vad man har hemma i grönsaksväg. Gjorde den minst 10 ggr i somras.

Maria

2014-09-04

Jättegott! Jag var ganska generös med vinägern eftersom jag gillar smaken. Glöm inte såsen, annars kan salladen bli en aning torr.