Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Härlig sommarlunch med matig sallad och gott grillat kött.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • Kikärtssallad med fetaost:
  • 800 g kikärtor
  • 200 g fetaost
  • 250 g gröna oliver
  • 1 urkärnad och strimlad paprika
  • 0.5 fint skivad rödlök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm salt, efter smak
  • Entrecôtespett:
  • 600 g entrecôte, rygg- eller rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk mörkt muskovadosocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Kikärtssallad: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg ärterna i en rymlig skål. Smula i fetaost, tillsätt oliver, paprika och lök. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.

Entrecôtespett

  1. Skär köttet i kuber, 3-4 centimeter stora. Blanda salt, socker, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt, strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
  2. Trä upp kuberna på spett (blötlagda om det är träspett). Grilla runt om, cirka 5 minuter sammanlagt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Kikärtssallad med fetaost:
  • 800 g kikärtor
  • 200 g fetaost
  • 250 g gröna oliver
  • 1 urkärnad och strimlad paprika
  • 0.5 fint skivad rödlök
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 1 krm salt, efter smak
  • Entrecôtespett:
  • 600 g entrecôte, rygg- eller rostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk mörkt muskovadosocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Härlig sommarlunch med matig sallad och gott grillat kött.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Kikärtssallad: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg ärterna i en rymlig skål. Smula i fetaost, tillsätt oliver, paprika och lök. Blanda citronskal, pressad citron, olja, salt och peppar och häll över salladen. Vänd sist ner persiljan.

Entrecôtespett

  1. Skär köttet i kuber, 3-4 centimeter stora. Blanda salt, socker, paprikapulver, kajennpeppar och vitlök. Lägg kuberna i en skål, strö över hälften av kryddblandningen, blanda ordentligt, strö över resten av kryddblandningen och blanda igen.
  2. Trä upp kuberna på spett (blötlagda om det är träspett). Grilla runt om, cirka 5 minuter sammanlagt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!