Fantasticatomater med bönor i ugn
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Fantasticatomater med bönor i ugn

4.6 (5 betyg)

Få saker eller grönsaker doftar mer underbart än tomater som fortfarande är kvar på sina kvistar. Och den solvarma, somriga smaken är förstås inte ett dugg sämre.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kokta stora vita bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 400 g kokta kidneybönor, i förpackning, bruttovikt
  • 2 rödlökar eller 8 små röda steklökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vinäger
  • 500 g små kvisttomater, t ex Fantastica
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes eller 1 hackad färsk chili
  • 2 tsk flingsalt
Till servering:
  • bröd
  • färskost
  • rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skala och klyfta löken, alt skala och behåll steklökarna hela. Vänd ihop bönor, lök och vitlök och ringla över olja, honung och vinäger. Lägg på tomaterna, strö över kapris, chiliflakes och salt.

  2. 2

    Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min. Servera gärna med bröd, lite färskost och rucola.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Yvonne

    Riktigt gott! Bytte ut de vita bönorna mot sojabönor som jag tycker är mycket godare.

  • Astrid

    Jättegott och lättgjort!

  • Eva S

    Såå himla gott!