Panzanellasallad

Panzanellasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Panzanella är en italiensk fantastisk sallad på bröd, bönor, tomater, oliver och mozzarella. Enkel att göra, en perfekt sommarsallad! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
  • 600 g tomater
  • 150 g surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 380 g vita bönor, avsköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g kalamataoliver
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Tärna tomaterna och lägg bitarna i ett durkslag över en skål. Vänd runt tomatbitarna försiktigt med händerna och låt tomatsaften rinna ner i skålen.
  2. Skär eller riv brödet i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med bönorna. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min på grillfunktion, vänd runt efter halva tiden.
  3. Rör ihop olja, vinäger, socker, senap och vitlök med tomatsaften som runnit av från tomaterna. Vänd runt tomater, bröd, bönor och oliver med dressingen.
  4. Toppa med mozzarellan bruten i bitar och basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2019-08-30

Gott och enkelt men mer lagom för två ifall man vill ha en riktig middag eller lunch.

Anna

2019-06-17

Känns mer som ett tillbehör, eller en bufférätt, än en full varmrätt.

Anna

2019-06-17

Gott och enkelt, men små portioner. Vi är inte jättestora i maten, men upplevde att receptet är mer lagom till 3 pers.

Sara

2019-05-11

Jättegod sallad! Bytte ut mozzarellan mot fetaost dock, det blev perfekt!

Panzanellasallad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g tomater
  • 150 g surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 380 g vita bönor, avsköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g kalamataoliver
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • svartpeppar och flingsalt

Panzanellasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Panzanella är en italiensk fantastisk sallad på bröd, bönor, tomater, oliver och mozzarella. Enkel att göra, en perfekt sommarsallad! Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Tärna tomaterna och lägg bitarna i ett durkslag över en skål. Vänd runt tomatbitarna försiktigt med händerna och låt tomatsaften rinna ner i skålen.
  2. Skär eller riv brödet i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med bönorna. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min på grillfunktion, vänd runt efter halva tiden.
  3. Rör ihop olja, vinäger, socker, senap och vitlök med tomatsaften som runnit av från tomaterna. Vänd runt tomater, bröd, bönor och oliver med dressingen.
  4. Toppa med mozzarellan bruten i bitar och basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2019-08-30

Gott och enkelt men mer lagom för två ifall man vill ha en riktig middag eller lunch.

Anna

2019-06-17

Känns mer som ett tillbehör, eller en bufférätt, än en full varmrätt.

Anna

2019-06-17

Gott och enkelt, men små portioner. Vi är inte jättestora i maten, men upplevde att receptet är mer lagom till 3 pers.

Sara

2019-05-11

Jättegod sallad! Bytte ut mozzarellan mot fetaost dock, det blev perfekt!