För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegoburgare med asiatisk coleslaw

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Burgaren blir komplett med ett krämigt och syrligt tillbehör.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1.5 dl kokta röda linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw
  • 200 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
  • salt
  • Picklad rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 små rödlökar tunt skurna
  • Till servering
  • sallad och hamburgerbröd

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll socker, vatten och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret smält. Lägg i löken och låt stå till servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen tunt och blanda med majonnäs, koriander och ingefära. Smaka av med salt.
  2. Blanda alla ingredienser till burgaren i en bunke. Forma till 4 stora, platta burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna så att de får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och stek någon minut till så att de blir genomstekta.
  3. Fyll hamburgerbröden med sallad, burgare, en klick coleslaw och lite picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2017-03-21

För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

Sofia

2017-01-19

Hej ni får gärna skriva hur mycket kalorier varje rätt innehåller om man kan laga dom om man går på diet.

Jenny

2016-10-18

Mycket bra recept. 4-åringen äter med god aptit. Ökat andelen linser och ost minskat mandelmjöl och ströbröd för att få lite mindre "hockeypuck känsla". Har lagat det flera gånger.

Rose.

2015-10-25

Receptet ser bra ut så det ska jag nog prova.

Susanne, redaktör

2015-08-04

Hej! Det är tyvärr fel på receptet digitalt och tills vi lyckas lösa det hittar ni receptet i MerSmak nr 1, på sidan 46: https://www.coop.se/PageFiles/426818/MerSmak1_2015.compressed.pdf

Åsa

2015-07-18

Jag ser heller inget recept!

Gunilla

2015-07-13

Var är receptet??

Agnes

2015-06-29

Är det bara jag som inte ser något recept?

Hanna

2015-03-09

Riktigt gott!

Redaktör

2015-02-25

Det ska vara cirka 1,5 dl röda kokta linser.

Johanna

2015-02-16

Hur mycket linser?

Johan

2015-02-07

Supergoda!

Susanne

2015-01-27

Så fantastiskt gott! Bytte ut riven ost mot mosad fetaost och tog vitlök istället för koriander och chili i burgaren, och det funkade jättebra.

Liknande recept

Röd linssoppa med citron

(158)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)

Belugalasagne

(41)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Orientalisk gryta

(20)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Linsgryta med aubergine

(97)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1.5 dl kokta röda linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw
  • 200 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
  • salt
  • Picklad rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 små rödlökar tunt skurna
  • Till servering
  • sallad och hamburgerbröd

Vegoburgare med asiatisk coleslaw

Betyg (1-5):
4.15 (13 betyg)

Burgaren blir komplett med ett krämigt och syrligt tillbehör.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll socker, vatten och ättiksprit i en skål. Rör tills sockret smält. Lägg i löken och låt stå till servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen tunt och blanda med majonnäs, koriander och ingefära. Smaka av med salt.
  2. Blanda alla ingredienser till burgaren i en bunke. Forma till 4 stora, platta burgare. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna så att de får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och stek någon minut till så att de blir genomstekta.
  3. Fyll hamburgerbröden med sallad, burgare, en klick coleslaw och lite picklad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2017-03-21

För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

Sofia

2017-01-19

Hej ni får gärna skriva hur mycket kalorier varje rätt innehåller om man kan laga dom om man går på diet.

Jenny

2016-10-18

Mycket bra recept. 4-åringen äter med god aptit. Ökat andelen linser och ost minskat mandelmjöl och ströbröd för att få lite mindre "hockeypuck känsla". Har lagat det flera gånger.

Rose.

2015-10-25

Receptet ser bra ut så det ska jag nog prova.

Susanne, redaktör

2015-08-04

Hej! Det är tyvärr fel på receptet digitalt och tills vi lyckas lösa det hittar ni receptet i MerSmak nr 1, på sidan 46: https://www.coop.se/PageFiles/426818/MerSmak1_2015.compressed.pdf

Åsa

2015-07-18

Jag ser heller inget recept!

Gunilla

2015-07-13

Var är receptet??

Agnes

2015-06-29

Är det bara jag som inte ser något recept?

Hanna

2015-03-09

Riktigt gott!

Redaktör

2015-02-25

Det ska vara cirka 1,5 dl röda kokta linser.

Johanna

2015-02-16

Hur mycket linser?

Johan

2015-02-07

Supergoda!

Susanne

2015-01-27

Så fantastiskt gott! Bytte ut riven ost mot mosad fetaost och tog vitlök istället för koriander och chili i burgaren, och det funkade jättebra.

Liknande recept

Röd linssoppa med citron

(158)

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)

Belugalasagne

(41)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Orientalisk gryta

(20)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Linsgryta med aubergine

(97)