Vegobiffar i ugn
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Vegobiffar i ugn

3 (3 betyg)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 stycken
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.

  2. 2

    Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.

  3. 3

    Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar