Morots- och rödbetspaj med getost
  • Tid 1 tim
  • Ugn 250-200º

Morots- och rödbetspaj med getost

3.51 (79 betyg)

En smakrik vegetarisk paj med god mustig smak av getost.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 250-200º

Ingredienser

4 portion
Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
Fyllning:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl grovt rivna rödbetor
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 150 g getost
  • 0.5 dl solroskärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.

  2. 2

    Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.

Fyllning

  1. 1

    Hetta upp olja i en panna. Bryn lök och vitlök cirka 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra.

  2. 2

    Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor. Grädda i 200 grader 35-40 minuter.

Sätt ett betyg

22 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Diana: Vi har ett recept som heter Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten, kan det vara det receptet du letar efter?

  • Diana

    Hej! För en 4-5år sen hade ni på Coop ett recept på rödbetspaj med chevre . Det var rivna rödbetor, creme frech, chevre, annan ost med smak och något mer men tyvärr har min tidning med det receptet kommit bort. Kanske ni har det kvar någon? Tack

  • Salme

    Väldigt god paj, men aningen för salt. Nästa gång tänker jag skippa saltet i degen. Jag hade bara med hälften så mycket chevre, och det blev väldigt gott ändå. Lite färsk, hackad rosmarin blev också bra.

  • Sara

    Väldigt god paj som känns krämig på något vis. Getosten fulländar smakupplevelsen. Pajen tog dock väldigt lång tid att göra, men resultatet är mödan värd!

Visa fler