Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter
  • Tid 50 min
  • Ugn 125-200º

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

4 (1 betyg)

Lammrostbiffarna är små och väldigt möra vilket gör att de steks ganska snabbt, så ha koll på termometern. De serveras med det underbara tillbehöret betor med chèvre. Lite, honung, rucola och pinjenötter gör det till en ny favorit.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 125-200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Ljummen sallad
  • 350 g färska rödbetor
  • 350 g gulbetor
  • 300 g polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 40 g rucola
  • 200 g chèvre
  • 30 g pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.

  2. 2

    Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna. Dela på mitten eller klyfta om de är stora. Vänd runt betorna i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.

  3. 3

    Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvren och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar