Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lammrostbiffarna är små och väldigt möra vilket gör att de steks ganska snabbt, så ha koll på termometern. De serveras med det underbara tillbehöret betor med chèvre. Lite, honung, rucola och pinjenötter gör det till en ny favorit.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 350 g färska rödbetor
  • 350 g gulbetor
  • 300 g polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 40 g rucola
  • 200 g chèvre
  • 30 g pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna. Dela på mitten eller klyfta om de är stora. Vänd runt betorna i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.
  3. Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvren och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lammrostbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ljummen sallad
  • 350 g färska rödbetor
  • 350 g gulbetor
  • 300 g polkabetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 40 g rucola
  • 200 g chèvre
  • 30 g pinjenötter, torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flytande honung
  • flingsalt och svartpeppar

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lammrostbiffarna är små och väldigt möra vilket gör att de steks ganska snabbt, så ha koll på termometern. De serveras med det underbara tillbehöret betor med chèvre. Lite, honung, rucola och pinjenötter gör det till en ny favorit.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:125º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna. Dela på mitten eller klyfta om de är stora. Vänd runt betorna i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 min.
  3. Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvren och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)