Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

4.22 (9 betyg)

Det är så trevligt att få en egen liten form av gratängen, Och den är urgod! Recept av Eleonora Von Essen

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g sötpotatis
  • 30 g grönkål
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk timjan, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Finhacka grönkålsbladen och löken.

  2. 2

    Rör ihop grädden med senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna och fördela i sex smorda miniugnsformar.

  3. 3

    Strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med timjan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar