Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(153)

Hög och festlig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé. Fetaost och grönkål är en perfekt kombination!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen. Sätt ugnen på 200°.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellie

2021-08-18

Väldigt god! Jag fuskade också och tog färdig pajdeg och använde 2pkt med fetaost för att använda hela förpackningar. Väldigt smakrik och så gott med pumpafrön på toppen för att bryta konsistensen!

Checkbox Coop

2021-01-07

Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)

Hanna

2020-12-27

Ska inte pajskalet förgrädda?

Bi

2020-07-06

Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(153)

Hög och festlig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé. Fetaost och grönkål är en perfekt kombination!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen. Sätt ugnen på 200°.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellie

2021-08-18

Väldigt god! Jag fuskade också och tog färdig pajdeg och använde 2pkt med fetaost för att använda hela förpackningar. Väldigt smakrik och så gott med pumpafrön på toppen för att bryta konsistensen!

Checkbox Coop

2021-01-07

Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)

Hanna

2020-12-27

Ska inte pajskalet förgrädda?

Bi

2020-07-06

Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!