Grönkålspaj med feta och pumpakärnor
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

3.27 (117 betyg)

Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.

  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Tillagningstid: 1 timma

Ingredienser

6 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Topping:
  • 1 dl pumpakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. 2

    Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. 1

    Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.

Äggsmet

  1. 1

    Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. 1

    Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Mycket gott, gör den ofta

  • Britt-Inger

    God enkelt att göra.

  • Stubby

    Har blivit en favorit!

  • Soli

    Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Visa fler