
Grönkålspaj med feta och pumpakärnor
Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
- Fyllning:
- 1 hackade gula lökar
- 1 pressade vitlöksklyftor
- 1 liter finstrimlad grönkål
- 200 g smulad fetaost
- Äggsmet:
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 0.5 tsk svartpeppar
- Topping:
- 1 dl pumpakärnor
Gör så här
- Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.
Fyllning
- Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.
Äggsmet
- Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.
Topping
- Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.
Grönkålspaj med feta och pumpakärnor
Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.
Gör så här
- Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.
Fyllning
- Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.
Äggsmet
- Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.
Topping
- Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-18
Väldigt god! Jag fuskade också och tog färdig pajdeg och använde 2pkt med fetaost för att använda hela förpackningar. Väldigt smakrik och så gott med pumpafrön på toppen för att bryta konsistensen!
2021-01-07
Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)
2020-12-27
Ska inte pajskalet förgrädda?
2020-07-06
Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott
2019-12-30
Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!
2019-03-12
Mycket gott, gör den ofta
2018-12-22
God enkelt att göra.
2016-01-05
Har blivit en favorit!
2015-12-12
Vill lära mej grönkål och denna var supergod!
2012-01-08
MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ellie
2021-08-18
Väldigt god! Jag fuskade också och tog färdig pajdeg och använde 2pkt med fetaost för att använda hela förpackningar. Väldigt smakrik och så gott med pumpafrön på toppen för att bryta konsistensen!
2021-01-07
Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)
Hanna
2020-12-27
Ska inte pajskalet förgrädda?
Bi
2020-07-06
Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott
Josefine
2019-12-30
Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!
Karin
2019-03-12
Mycket gott, gör den ofta
Britt-Inger
2018-12-22
God enkelt att göra.
Stubby
2016-01-05
Har blivit en favorit!
Soli
2015-12-12
Vill lära mej grönkål och denna var supergod!
Marianne
2012-01-08
MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!