Morotsnudelsallad med biff
  • Tid 30 min

Morotsnudelsallad med biff

4.33 (3 betyg)

Att använda svarvade grönsaker som nudlar är ett lätt sätt att få i sig grönsaker. Och gott är det också! Blanda med en asiatisk dressing och toppa med en saftig bit biff i skivor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade
Dressing:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
Biff:
  • 600 g biff eller entrecote i skivor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Blanda alla ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Lägg ner morötterna i det kokande vattnet och låt koka ca 2 min. Häll av vattnet i ett durkslag och låt morötterna ånga av. Vänd runt med salladslök, koriander och dressingen. Toppa med jordnötter.

  3. 3

    Salta och peppra köttet och stek i smör till önskad stekgrad. Skär köttet i skivor och servera med morotssalladen. Garnera gärna med koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar