Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillaga pyttipannan i ugnen. Det är så mycket enklare än att steka i panna. Den här är vegetarisk med rotsaker och champinjoner. Blanda yoghurt med rostad vitlök och servera till.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 8 potatisar, tärnade
  • 3 morötter, tärnade
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g champinjoner, ev delade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 rosmarinkvist
  • Rostad vitlöksyoghurt:
  • 3 stora vitlöksklyftor, hela med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.
  2. Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 potatisar, tärnade
  • 3 morötter, tärnade
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g champinjoner, ev delade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 rosmarinkvist
  • Rostad vitlöksyoghurt:
  • 3 stora vitlöksklyftor, hela med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Tillaga pyttipannan i ugnen. Det är så mycket enklare än att steka i panna. Den här är vegetarisk med rotsaker och champinjoner. Blanda yoghurt med rostad vitlök och servera till.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.
  2. Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!