Fiskgryta med fänkål och rotselleri
  • Tid 35 min

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

2.83 (12 betyg)

En värmande, gräddig fiskgryta med smak av fänkål, dill och citron.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé eller annan fiskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 fänkål, i bitar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 200 g rotselleri, skalad och tärnad
  • salt
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • dill, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.

  2. 2

    Häll i vatten, grädde och fond. Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna utan att röra om. Låt sjuda ytterligare 3 min under lock. Pressa över citronsaft och toppa med dill.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulf

    Mycket gott. Krämig och med fänkålssmak. Mums.

  • Anneli

    Väldigt gott! Tiden för tillagning är dock längre. Valde buljongtärning och cream fraiche, det var vad jag hade hemma idag.

  • Gabriela

    Fräsch och god. Bytte ut grädden mot iMat för att få rätten mjölkfri. Nästa gång skall jag slanta i ett par morötter också. Tog snarare drygt 3 kvart att få färdig eftersom det är en del att "skala" och tärna upp.

  • Kerstin

    Fina smaker som passar bra ihop. 4 stjärnor

Visa fler