Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

3.86 (7 betyg)

Denna fiskgratäng är kanske världens bästa ”comfort food”. Så lent och gott!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk smör, till moset
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • dill, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skär fänkål och lök i strimlor. Skala och tärna rotselleri och potatis i lika stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.

  2. 2

    Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i olja. Häll i vin och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min.

  3. 3

    Mosa potatis och rotselleri och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt smör och mjölk och smaka av med salt. Fördela moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.

  4. 4

    Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med dill vid servering. Tiden på fisken kan variera beroende på fiskens och formens tjocklek. Innertemp ska vara 48°.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Staffan

    Suveränt gott! Uppskattades av hela familjen.

  • Birgitta

    Hade ingen selleri i moset, men god ändå.

  • Dagny

    Jättegod