Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Denna fiskgratäng är kanske världens bästa ”comfort food”. Så lent och gott!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g torskfilé
  • 0.5 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk smör, till moset
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skär fänkål och lök i strimlor. Skala och tärna rotselleri och potatis i lika stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i olja. Häll i vin och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Mosa potatis och rotselleri och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt smör och mjölk och smaka av med salt. Fördela moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med dill vid servering. Tiden på fisken kan variera beroende på fiskens och formens tjocklek. Innertemp ska vara 48°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2021-02-03

Om ni har recept där man kan klicka "Köp varor" så måste ni se till att sälja rätt saker. Beställde detta och fick malen fänkål istället för fänkålsfrön som det ska vara. Skärpning!

Staffan

2018-11-19

Suveränt gott! Uppskattades av hela familjen.

Birgitta

2018-10-13

Hade ingen selleri i moset, men god ändå.

Dagny

2018-10-13

Jättegod

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g torskfilé
  • 0.5 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk smör, till moset
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • dill, till garnering

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Denna fiskgratäng är kanske världens bästa ”comfort food”. Så lent och gott!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skär fänkål och lök i strimlor. Skala och tärna rotselleri och potatis i lika stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i olja. Häll i vin och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Mosa potatis och rotselleri och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt smör och mjölk och smaka av med salt. Fördela moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med dill vid servering. Tiden på fisken kan variera beroende på fiskens och formens tjocklek. Innertemp ska vara 48°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2021-02-03

Om ni har recept där man kan klicka "Köp varor" så måste ni se till att sälja rätt saker. Beställde detta och fick malen fänkål istället för fänkålsfrön som det ska vara. Skärpning!

Staffan

2018-11-19

Suveränt gott! Uppskattades av hela familjen.

Birgitta

2018-10-13

Hade ingen selleri i moset, men god ändå.

Dagny

2018-10-13

Jättegod