Fiskgryta med aioli

Fiskgryta med aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fiskgryta med lök och potatis, passar perfekt som vardagsmiddag. Servera med vitlöksbröd och aioli.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g fiskbitar, tinade (t ex torsk, sej, lax)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 250 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • aioli, till servering
  • Vitlöksbröd
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 30 g parmesanost, finriven
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 liten baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Torka av fisken på hushållspapper och salta.
  2. Fräs lök, vitlök och potatis i olivolja tills löken är mjuk.
  3. Häll i passerade tomater, vatten och timjan. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Lägg i fiskbitarna och låt tillagas i såsen ca 5 min.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör, vitlök, parmesan och cayennepeppar. Skär upp baguetten och bred på vitlökssmöret. Rosta mitt i ugnen till fin färg.
  2. Servera soppan med en klick aioli och vitlöksbrödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-01-05

Supersuperfin fiskgryta, passade både fullvuxna som halvvuxna!

Liknande recept

Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Fiskgryta med aioli
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g fiskbitar, tinade (t ex torsk, sej, lax)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 250 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • aioli, till servering
  • Vitlöksbröd
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 30 g parmesanost, finriven
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 liten baguette

Fiskgryta med aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fiskgryta med lök och potatis, passar perfekt som vardagsmiddag. Servera med vitlöksbröd och aioli.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Torka av fisken på hushållspapper och salta.
  2. Fräs lök, vitlök och potatis i olivolja tills löken är mjuk.
  3. Häll i passerade tomater, vatten och timjan. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 15 min.
  4. Lägg i fiskbitarna och låt tillagas i såsen ca 5 min.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör, vitlök, parmesan och cayennepeppar. Skär upp baguetten och bred på vitlökssmöret. Rosta mitt i ugnen till fin färg.
  2. Servera soppan med en klick aioli och vitlöksbrödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-01-05

Supersuperfin fiskgryta, passade både fullvuxna som halvvuxna!

Liknande recept

Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)