Ugnsbakad fisk med rotsellerimos

Ugnsbakad fisk med rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(112)

Smakrikt mos av potatis och rotselleri som serveras till denna ugnsfisk med spenat och gräddig sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 1 dl + 2 grädde
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 200 g fryst bladspenat, tinad
  • salt och svartpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar.
  2. Koka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp.
  3. Tillsätt 1 dl grädde och rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fiskbitarna och spenaten i en ugnsform, salta och peppra.
  5. Blanda 2 dl grädde med finriven buljongtärning och oregano. Häll gräddblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-06

Väldigt gott!! Alla tyckte om det! Tog torskrygg, bra val👍 Skippade grädden i moset och la till en klick Bregott. Fiskgräddsåsen hälldes över moset så det räckte med grädde för gillar inte den feta känslan. Hällde en skvätt cayennepeppar över fisken, pressade citronsaft för lite mersmak.

Johanna

2021-08-26

Instämmer med tidigare matlagare! Gott och enkelt! För oss blir 400g alaska pollock snarare tre portioner än 4 men kan ju vara för att det var så gott.

Anna

2021-08-25

Oväntat gott och enkelt. Blev lite festligare med färsk spenat, fryst tinad torskrygg och extra smörklick i purén. Lät grädden koka ihop sig till god sås innan den hälldes på fisken, därmed ngt kortare tid i ugnen.

Lena

2021-03-14

Jag körde med gösfiléer, blev också supergott!

Mira

2021-03-10

Supergott! Piffade med citron i gräddsåsen och en klick smör i moset för extra lyx

Sofia

2021-03-08

Jag toppade upp med citron, både skal och saft samt pepparrot. Då blev det riktigt gott!

Beatrice

2021-02-16

Skippade spenaten, blandade i en klick smör i moset och toppade fisken med några droppar citron innan servering. KANONGOTT!

Maria

2021-01-24

Lät selleri vara på sidan om och hällde lite olivolja på och peppar och salt.

Rikard

2021-01-18

Vuxna och barn supernöjda, kommer göra den igen.

Jan

2021-01-18

ffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffff

Jan

2021-01-18

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺😉☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jan

2021-01-18

FGggggffffffffffffffffffffffffå6

Jan

2021-01-18

FffffffffffffffffFfffffffffffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffff

Niklas

2021-01-11

God, men behövde dubbels tiden i ugnen

Emma

2020-12-06

Gott, på även till en klick smör och minskade ner mängden grädde och körde på lite mjölk i moset. Hade även lite riven ost som jag slängde på i slutet på gratängen och ökade på temperaturen. Blev superbra

Caroline

2020-12-04

Moset brukar jag göra med enbart en klick smör eftersom rotsellerin dear till sig mycket vätska. Bra basrecept som man kan smaksätta på massor olika sätt.

Ugnsbakad fisk med rotsellerimos
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 1 dl + 2 grädde
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 200 g fryst bladspenat, tinad
  • salt och svartpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano

Ugnsbakad fisk med rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(112)

Smakrikt mos av potatis och rotselleri som serveras till denna ugnsfisk med spenat och gräddig sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar.
  2. Koka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp.
  3. Tillsätt 1 dl grädde och rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fiskbitarna och spenaten i en ugnsform, salta och peppra.
  5. Blanda 2 dl grädde med finriven buljongtärning och oregano. Häll gräddblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2022-01-06

Väldigt gott!! Alla tyckte om det! Tog torskrygg, bra val👍 Skippade grädden i moset och la till en klick Bregott. Fiskgräddsåsen hälldes över moset så det räckte med grädde för gillar inte den feta känslan. Hällde en skvätt cayennepeppar över fisken, pressade citronsaft för lite mersmak.

Johanna

2021-08-26

Instämmer med tidigare matlagare! Gott och enkelt! För oss blir 400g alaska pollock snarare tre portioner än 4 men kan ju vara för att det var så gott.

Anna

2021-08-25

Oväntat gott och enkelt. Blev lite festligare med färsk spenat, fryst tinad torskrygg och extra smörklick i purén. Lät grädden koka ihop sig till god sås innan den hälldes på fisken, därmed ngt kortare tid i ugnen.

Lena

2021-03-14

Jag körde med gösfiléer, blev också supergott!

Mira

2021-03-10

Supergott! Piffade med citron i gräddsåsen och en klick smör i moset för extra lyx

Sofia

2021-03-08

Jag toppade upp med citron, både skal och saft samt pepparrot. Då blev det riktigt gott!

Beatrice

2021-02-16

Skippade spenaten, blandade i en klick smör i moset och toppade fisken med några droppar citron innan servering. KANONGOTT!

Maria

2021-01-24

Lät selleri vara på sidan om och hällde lite olivolja på och peppar och salt.

Rikard

2021-01-18

Vuxna och barn supernöjda, kommer göra den igen.

Jan

2021-01-18

ffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffff

Jan

2021-01-18

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺😉☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jan

2021-01-18

FGggggffffffffffffffffffffffffå6

Jan

2021-01-18

FffffffffffffffffFfffffffffffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffff

Niklas

2021-01-11

God, men behövde dubbels tiden i ugnen

Emma

2020-12-06

Gott, på även till en klick smör och minskade ner mängden grädde och körde på lite mjölk i moset. Hade även lite riven ost som jag slängde på i slutet på gratängen och ökade på temperaturen. Blev superbra

Caroline

2020-12-04

Moset brukar jag göra med enbart en klick smör eftersom rotsellerin dear till sig mycket vätska. Bra basrecept som man kan smaksätta på massor olika sätt.