Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hälleflundra med vitvinssås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!