Hälleflundra med vitvinssås

Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Hälleflundra med vitvinssås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sejgratäng med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)