Vegetariska bbq-bollar med coleslaw i pitabröd

Vegetariska bbq-bollar med coleslaw i pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små bollar i pitabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 dl BBQ- sås
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål eller spetskål
  • 1 riven morot
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • 30 g babyspenat
  • 16 delade körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienserna till coleslaw. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ost, lök, ströbröd, mandelmjöl, ägg, BBQ-sås och salt till en formbar smet. Rulla till 20 bollar med blöta händer.Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om 6–8 min på medelvärme.
  3. Värm pitabröden i ugnen ca 3 min. Fyll bröden med spenat, coleslaw, bollar och tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tildis

2015-12-08

Våra blev helt platta, varför då?

Vegetariska bbq-bollar med coleslaw i pitabröd
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 dl BBQ- sås
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Coleslaw:
  • 200 g strimlad vitkål eller spetskål
  • 1 riven morot
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • 30 g babyspenat
  • 16 delade körsbärstomater

Vegetariska bbq-bollar med coleslaw i pitabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små bollar i pitabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienserna till coleslaw. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ost, lök, ströbröd, mandelmjöl, ägg, BBQ-sås och salt till en formbar smet. Rulla till 20 bollar med blöta händer.Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om 6–8 min på medelvärme.
  3. Värm pitabröden i ugnen ca 3 min. Fyll bröden med spenat, coleslaw, bollar och tomater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tildis

2015-12-08

Våra blev helt platta, varför då?