Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 0.5 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna med surdeg
  • 1 sats spread på silverlökar (se recept Silverlöksspread på coop.se)
  • 12 körsbärstomater, delade
  • 125 g mozzarella
  • färsk basilika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
  3. Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar. Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck bottnarna med lökspread och lägg på aubergineskivor och tomat. Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna. Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 min. Toppa med basilikablad.

Tips

Gör egen pizzadeg, se recept på coop.se. Du kan köpa färdiggrillade auberginer eller paprikor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel potatisgratäng

(12)

Vegetariska piroger

(7)

Primörpaj

(9)

Räktacos

(9)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna med surdeg
  • 1 sats spread på silverlökar (se recept Silverlöksspread på coop.se)
  • 12 körsbärstomater, delade
  • 125 g mozzarella
  • färsk basilika
  • 1 tsk salt

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
  3. Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar. Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck bottnarna med lökspread och lägg på aubergineskivor och tomat. Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna. Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 min. Toppa med basilikablad.

Tips

Gör egen pizzadeg, se recept på coop.se. Du kan köpa färdiggrillade auberginer eller paprikor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkel potatisgratäng

(12)

Vegetariska piroger

(7)

Primörpaj

(9)

Räktacos

(9)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies