Vegetarisk pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Vegetarisk gratäng med pasta, ostsås, broccoli och soltorkade tomater. En ny favoriträtt att laga av rester!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kokt pasta
  • 125 g broccoli
  • 60 g soltorkade tomater, halverade
  • 75 g fetaost
  • persilja, till garnering
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 40 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost + 1 dl
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Fräs purjolök och vitlök någon minut utan att det tar färg. Strö mjölet över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, och 2 dl av osten, rör om. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min, salta och peppra. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i broccolin och låt koka ca 2 min. Lägg pastan i en gratängform tillsammans med broccoli och soltorkade tomater.
  3. Häll såsen över pastan och toppa med riven ost och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått färg. Toppa med hackad persilja och nymalen svartpeppar.

Tips

En bra rätt att göra av det du hittar i kylskåpet!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-07-27

40 gr okokt pasta är ca 100 gr kokt.

Birgitta

2020-03-15

En favorit hemma hos oss! Vi tar 250 g broccoli och fuskar med ett paket Keldas ostsås istället för att göra egen!

Checkbox Coop

2018-10-29

Hej Göran! Ostsåsen är mättande så 300 g ska räcka. Men det här är ju en resträtt, så har man mer pasta hemma är det förstås bara att använda mera. Lycka till i köket! hälsar Elsa, webbredaktör.

Göran

2018-10-07

300 gram kokt pasta är ganska lite till 4 port. Du kanske menar 300 gram okokt .

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Canneloni med kronärtskocka och pecorino

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g kokt pasta
  • 125 g broccoli
  • 60 g soltorkade tomater, halverade
  • 75 g fetaost
  • persilja, till garnering
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 40 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl riven ost + 1 dl
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegetarisk pastagratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (21 betyg)

Vegetarisk gratäng med pasta, ostsås, broccoli och soltorkade tomater. En ny favoriträtt att laga av rester!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Fräs purjolök och vitlök någon minut utan att det tar färg. Strö mjölet över löken och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, och 2 dl av osten, rör om. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 min, salta och peppra. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i broccolin och låt koka ca 2 min. Lägg pastan i en gratängform tillsammans med broccoli och soltorkade tomater.
  3. Häll såsen över pastan och toppa med riven ost och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått färg. Toppa med hackad persilja och nymalen svartpeppar.

Tips

En bra rätt att göra av det du hittar i kylskåpet!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2020-07-27

40 gr okokt pasta är ca 100 gr kokt.

Birgitta

2020-03-15

En favorit hemma hos oss! Vi tar 250 g broccoli och fuskar med ett paket Keldas ostsås istället för att göra egen!

Checkbox Coop

2018-10-29

Hej Göran! Ostsåsen är mättande så 300 g ska räcka. Men det här är ju en resträtt, så har man mer pasta hemma är det förstås bara att använda mera. Lycka till i köket! hälsar Elsa, webbredaktör.

Göran

2018-10-07

300 gram kokt pasta är ganska lite till 4 port. Du kanske menar 300 gram okokt .

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Canneloni med kronärtskocka och pecorino

Betyg
Betyg
(7)