Vegetarisk gryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (9 betyg)

Lättlagad vegogryta med kikärtor, morot, potatis och blomkål. Grytan får en god sötsyrlig smak av lime, sweet chilisås och kokosmjölk.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 400 g kikärtor, avrunna på burk (bruttovikt)
  • 3 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 130 g blomkål, små buketter
  • 1 lime
  • salt

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna potatis och morötter, Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Lägg potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, buljong och sweet chilisås i en kastrull. Låt småkoka tills potatisen är mjuk.
  3. Tillsätt kikärtor, blomkål och riv ner limeskal (endast det gröna) och pressa i saften. Låt koka ca 3 min och tills och smaka av grytan med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-03-19

God och lättlagad

Liknande recept

Spara recept

Pita med falafel och bönsallad

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Indisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chili sin carne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mexikansk majssoppa med quesadillas - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(228)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafelwrap - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(125)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl matvete
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 400 g kikärtor, avrunna på burk (bruttovikt)
  • 3 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 130 g blomkål, små buketter
  • 1 lime
  • salt

Vegetarisk gryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (9 betyg)

Lättlagad vegogryta med kikärtor, morot, potatis och blomkål. Grytan får en god sötsyrlig smak av lime, sweet chilisås och kokosmjölk.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna potatis och morötter, Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Lägg potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, buljong och sweet chilisås i en kastrull. Låt småkoka tills potatisen är mjuk.
  3. Tillsätt kikärtor, blomkål och riv ner limeskal (endast det gröna) och pressa i saften. Låt koka ca 3 min och tills och smaka av grytan med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-03-19

God och lättlagad

Liknande recept

Spara recept

Pita med falafel och bönsallad

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Indisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chili sin carne

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Mexikansk majssoppa med quesadillas - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(228)
Spara recept

Bönsallad med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Falafelwrap - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(125)