Vegetarisk chiligryta
  • Tid 25 min

Vegetarisk chiligryta

4.71 (14 betyg)

En het chili med bönor, lök, röd chili, krossade tomater och ajvar.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gul lök, strimlade
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver eller chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g ajvar relish
  • 500 g krossade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt)
  • 400 g stora vita bönor på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk salt
  • 200 g nachochips, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk ca 5 min. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré, stek någon minut till.

  2. 2

    Häll i ajvar och krossade tomater och låt småkoka ca 10 min. Skölj bönorna och vänd ner i såsen, låt småkoka 5–10 min till. Smaka av med salt och servera chilin med nachochips.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Mycket god! Hade den i matlåda under en hel vecka, bytte bara ut tillbehören. Avokado, gräddfil, grönsallad, keso, Oliver, tomater osv. Man blir inte less på den!

  • Helena

    Mycket gott!! Hade även ris till.

  • Lena Birgitta

    Salt behöver ej tillsättas. Det räcker bra med det salt som kommer med nachochipsen. Ett tillbehör som rekommenderas är YOGHURT. Särskilt bra till denna rätt Hela portionen gick åt som middag till oss två.