Vegansk hamburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Saftiga veganska bönburgare med massor av god smak! Burgarna får extra bra textur då bönorna med fördel mosas med t ex en trägaffel. Med krispiga grönsaker och krämig dressing är de här veganska hamburgarna en dröm!

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 4 msk kikärtsspad
  • 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • Hamburgerdressing
  • 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad

Gör så här

  1. Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
  2. Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrine

2020-10-25

Jättegoda! Jag brukar ta rökt paprika i dressingen också, det blir en jättegod smak. Ett tips, använd spadet från de svarta bönorna i smeten istället och spar kikärtsspadet (grå bra att frysa). Det kan du använda istället för ägg till maränger eller mjuka kakor (man kan använda annat bönspad istället för ägg också men i ljusa kakor blir det bäst med klar vätska som från kikärter).

Coop

2020-07-10

Hej Jonna, spadet ska ner med resten av ingredienserna i smeten. Mvh/ Maja, redaktör

Jonna

2020-07-08

Vad ska jag ha 4 msk kikärtsspad till?

Helena

2019-08-21

Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
  • 4 msk kikärtsspad
  • 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • Hamburgerdressing
  • 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk ketchup
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad

Vegansk hamburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Saftiga veganska bönburgare med massor av god smak! Burgarna får extra bra textur då bönorna med fördel mosas med t ex en trägaffel. Med krispiga grönsaker och krämig dressing är de här veganska hamburgarna en dröm!

Tillagningstid: 40 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
  2. Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrine

2020-10-25

Jättegoda! Jag brukar ta rökt paprika i dressingen också, det blir en jättegod smak. Ett tips, använd spadet från de svarta bönorna i smeten istället och spar kikärtsspadet (grå bra att frysa). Det kan du använda istället för ägg till maränger eller mjuka kakor (man kan använda annat bönspad istället för ägg också men i ljusa kakor blir det bäst med klar vätska som från kikärter).

Coop

2020-07-10

Hej Jonna, spadet ska ner med resten av ingredienserna i smeten. Mvh/ Maja, redaktör

Jonna

2020-07-08

Vad ska jag ha 4 msk kikärtsspad till?

Helena

2019-08-21

Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)