Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing
  • Tid 25 min

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

4.33 (3 betyg)

Spetskål är verkligen som gjord för att lägga på grillen. Dressingen är pricken över i. Recept av Gustav Johansson

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g spetskål
  • 250 g fast tofu
Kaprisdressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan (blad och stjälk)
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär tofun i halvor och vänd runt i dressingen. Låt stå minst 1 timme.

  2. 2

    Skär kålen i fyra klyftor genom roten. Grilla tofun (spara dressingen) tills den får fina grillränder. Grilla kålen till fin färg runt om och den är genomvarm och lätt mjuk.

  3. 3

    Lägg upp kålklyftorna på ett serveringsfat och salta. Skeda över dressingen och bryt bitar av tofun och strö över.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar