Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Spetskål är verkligen som gjord för att lägga på grillen. Dressingen är pricken över i. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g spetskål
  • 250 g fast tofu
  • Kaprisdressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan (blad och stjälk)
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär tofun i halvor och vänd runt i dressingen. Låt stå minst 1 timme.
  2. Skär kålen i fyra klyftor genom roten. Grilla tofun (spara dressingen) tills den får fina grillränder. Grilla kålen till fin färg runt om och den är genomvarm och lätt mjuk.
  3. Lägg upp kålklyftorna på ett serveringsfat och salta. Skeda över dressingen och bryt bitar av tofun och strö över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g spetskål
  • 250 g fast tofu
  • Kaprisdressing
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan (blad och stjälk)
  • 1 msk dijonsenap

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Spetskål är verkligen som gjord för att lägga på grillen. Dressingen är pricken över i. Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär tofun i halvor och vänd runt i dressingen. Låt stå minst 1 timme.
  2. Skär kålen i fyra klyftor genom roten. Grilla tofun (spara dressingen) tills den får fina grillränder. Grilla kålen till fin färg runt om och den är genomvarm och lätt mjuk.
  3. Lägg upp kålklyftorna på ett serveringsfat och salta. Skeda över dressingen och bryt bitar av tofun och strö över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)