Indisk spenatgryta med pocherat ägg
  • Tid 30 min

Indisk spenatgryta med pocherat ägg

4 (7 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

2 portioner
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.

  2. 2

    Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).

  3. 3

    Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är gott att pressa över limesaft vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annica

    Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

  • Mattias

    Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.