Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.

Indisk spenatgryta med pocherat ägg
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g fryst spenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja eller koriander

Indisk spenatgryta med pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner

Gör så här

  1. Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen (mängden vatten beror på mängden vätska från spenaten).
  3. Låt sjuda ca 10 min. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, ca 8 min. Strö över persilja eller koriander vid servering.

Tips

Det är gott att pressa över limesaft vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2018-11-04

Det här är en ny favorit här hemma. Goda, milda smaker som funkar i en barnfamilj.

Mattias

2018-10-25

Bra vardagsrätt! Vi gör rätten utan ägg.