Vegetarisk currygryta

Vegetarisk currygryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vegetarisk gryta med kokosmjölk, paneer, ingefära och curry. Serveras med ris, jordnötter och kokosflingor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 20 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 225 g paneer
  • 1 sivri-paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 salladslök, tunt skivad eller 3 dl färska böngroddar
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i olja. Tillsätt curryn och stek lite till under omrörning.
  2. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och jordnötssmör. Rör om och låt puttra ca 5 min.
  3. Tärna paneer-osten och skiva paprikan. Vänd ner i såsen och låt puttra 3 min till. Smaka av med salt och ev socker.
  4. Toppa med jordnötter, ev kokosflingor och salladslök. Servera med ris och lime.

Tips

Hittar du inte paneer? Byt ut den mot fetaost eller stekt halloumi.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Kul att höra Karin, och bra tips!

Karin

2022-06-08

Jättegott! Mixade jordnötter med lite olja till eget jordnötssmör och hade i curryn istället för att köpa en extra ingrediens. Då räckte en påse jordnötter både i curryn och som tillbehör.

Mia

2021-11-13

Inget recept för oss :( smakerna gick inte alls ihop...

Ebba

2021-09-01

Supergott! Använde halloumi :-)

Emma

2021-08-25

Gott! och snabbt, detta tog för mig exakt 20 min att laga, hittade ingen sivri parika så använde vanlig röd paprika, blev gott ändå.

Maria

2021-08-02

Riktigt gott. Tog stekta halloumibitar & spenatnudlar till

Vegetarisk currygryta
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 20 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk curry
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 225 g paneer
  • 1 sivri-paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 salladslök, tunt skivad eller 3 dl färska böngroddar
  • 1 lime, i klyftor

Vegetarisk currygryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vegetarisk gryta med kokosmjölk, paneer, ingefära och curry. Serveras med ris, jordnötter och kokosflingor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs lök, ingefära, vitlök och chili i olja. Tillsätt curryn och stek lite till under omrörning.
  2. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, vatten och jordnötssmör. Rör om och låt puttra ca 5 min.
  3. Tärna paneer-osten och skiva paprikan. Vänd ner i såsen och låt puttra 3 min till. Smaka av med salt och ev socker.
  4. Toppa med jordnötter, ev kokosflingor och salladslök. Servera med ris och lime.

Tips

Hittar du inte paneer? Byt ut den mot fetaost eller stekt halloumi.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Kul att höra Karin, och bra tips!

Karin

2022-06-08

Jättegott! Mixade jordnötter med lite olja till eget jordnötssmör och hade i curryn istället för att köpa en extra ingrediens. Då räckte en påse jordnötter både i curryn och som tillbehör.

Mia

2021-11-13

Inget recept för oss :( smakerna gick inte alls ihop...

Ebba

2021-09-01

Supergott! Använde halloumi :-)

Emma

2021-08-25

Gott! och snabbt, detta tog för mig exakt 20 min att laga, hittade ingen sivri parika så använde vanlig röd paprika, blev gott ändå.

Maria

2021-08-02

Riktigt gott. Tog stekta halloumibitar & spenatnudlar till