Vegetarisk curry med gröna nudlar
Vegetarisk curry med gröna nudlar
  • Tid 15 min

Vegetarisk curry med gröna nudlar

3.83 (6 betyg)

Ingefära, chili och kajenn ger smak till denna fantastiska kokosgryta.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g grov wokmix eller dina egna favoritgrönsaker
  • 2 msk matolja, t ex rapsolja
  • 1 msk finhackad vitlök eller motsvarande mängd vitlök på tub
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 hackad röd chili eller teskedar chili på tub
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk majsena
  • 2 msk curry
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk socker
  • 250 g spenatnudlar eller andra äggnudlar
  • 2 tsk sesamolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut maizena i kall grönsaksbuljong tillsammans med sojan. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Hetta upp en wok eller en stekpanna med höga kanter. Häll i oljan och börja med att bryna vitlöken, chilin, ingefäran och löken tillsammans med curry. Rör om och bryn tills löken är mjuk.

  2. 2

    Häll i wokmixen och bryn i ca 3 minuter, tillsätt kajenn och socker och rör runt. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong och låt det koka upp.

Servering

Servera direkt med de nykokta nudlarna som du har droppat sesamolja över.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Majsan

    Enkel att göra, het och god.