Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekt värmande och smakrik buljongsoppa med blomkål, rotselleri och svamp, som toppas med en parmesankräm.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar (umami-, grönsaks- eller höns-)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 timjankvistar, repad timjan
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g svamp, shiitake, eller champinjoner, skivad
  • Till servering
  • 3 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 100 g färska böngroddar
  • Parmesankräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljong, soja, sesamolja och timjan.
  2. Lägg ner blomkål, rotselleri och svamp och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt.

Parmesankräm

  1. Blanda crème fraichen med parmesan och ev finrivet citronskal. Smaka av med cayennepeppar och svartpeppar.
  2. Servera soppan med sojabönor, salladslök och böngroddar. Toppa med parmesankrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-09-21

God i sina simpla smaker. Nästa gång provar jag gärna att tillsätta skivad vitlök och ev även chiliolja i soppan.

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar (umami-, grönsaks- eller höns-)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 timjankvistar, repad timjan
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g svamp, shiitake, eller champinjoner, skivad
  • Till servering
  • 3 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 100 g färska böngroddar
  • Parmesankräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekt värmande och smakrik buljongsoppa med blomkål, rotselleri och svamp, som toppas med en parmesankräm.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljong, soja, sesamolja och timjan.
  2. Lägg ner blomkål, rotselleri och svamp och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt.

Parmesankräm

  1. Blanda crème fraichen med parmesan och ev finrivet citronskal. Smaka av med cayennepeppar och svartpeppar.
  2. Servera soppan med sojabönor, salladslök och böngroddar. Toppa med parmesankrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-09-21

God i sina simpla smaker. Nästa gång provar jag gärna att tillsätta skivad vitlök och ev även chiliolja i soppan.