Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Perfekt värmande och smakrik buljongsoppa med blomkål, rotselleri och svamp, som toppas med en parmesankräm.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar (umami-, grönsaks- eller höns-)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 timjankvistar, repad timjan
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g svamp, shiitake, eller champinjoner, skivad
  • Till servering
  • 3 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 100 g färska böngroddar
  • Parmesankräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljong, soja, sesamolja och timjan.
  2. Lägg ner blomkål, rotselleri och svamp och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt.

Parmesankräm

  1. Blanda crème fraichen med parmesan och ev finrivet citronskal. Smaka av med cayennepeppar och svartpeppar.
  2. Servera soppan med sojabönor, salladslök och böngroddar. Toppa med parmesankrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-09-21

God i sina simpla smaker. Nästa gång provar jag gärna att tillsätta skivad vitlök och ev även chiliolja i soppan.

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk pastasås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 buljongtärningar (umami-, grönsaks- eller höns-)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 timjankvistar, repad timjan
  • 300 g blomkål, i små buketter
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g svamp, shiitake, eller champinjoner, skivad
  • Till servering
  • 3 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 100 g färska böngroddar
  • Parmesankräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • cayennepeppar
  • svartpeppar

Vegetarisk buljongsoppa med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Perfekt värmande och smakrik buljongsoppa med blomkål, rotselleri och svamp, som toppas med en parmesankräm.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljong, soja, sesamolja och timjan.
  2. Lägg ner blomkål, rotselleri och svamp och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt.

Parmesankräm

  1. Blanda crème fraichen med parmesan och ev finrivet citronskal. Smaka av med cayennepeppar och svartpeppar.
  2. Servera soppan med sojabönor, salladslök och böngroddar. Toppa med parmesankrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-09-21

God i sina simpla smaker. Nästa gång provar jag gärna att tillsätta skivad vitlök och ev även chiliolja i soppan.

Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk pastasås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklinggryta med svamp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)