Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål

Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetarisk biff à la lindströn - Bönor, mandelmjöl och riven ost döljer sig i de supergoda biffarna med färg från rödbeta.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • Biffar
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (bruttovikt)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagda rödbetor
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • citroner

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i klyftor och pensla med olja, salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Mixa kålen till en puré och mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Rör kraftigt ihop potatis, kål, smör och grädde till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Biffarna

  1. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 min per sida på medelvärme.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och krama runt med olja och salt. Droppa ev lite citron över. Servera biffarna med moset och grönkålssalladen.

Tips

Lite brynt smör som du droppar över biffarna känns lyxigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-14

Gott! Även min lite vego-misstänksamme make gav det godkänt. Men tog betydligt längre tid än 40 min. Kan tänkas kunna gå lite fortare med ffa biffarna, när man gjort dem förut. Moset kan nog passa även till annat, tex stekt falukorv.

Sara

2020-05-12

Väldigt gott! Vi använde färdigkokta rödbetor och sen ca 2 msk spad från inlagda rödbetor. Blev fina biffar som höll ihop bra i stekpannan. Gott mos som 5-åringen också gillade.

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Massaman curry

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(45)
Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • Biffar
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (bruttovikt)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagda rödbetor
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • citroner

Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Vegetarisk biff à la lindströn - Bönor, mandelmjöl och riven ost döljer sig i de supergoda biffarna med färg från rödbeta.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i klyftor och pensla med olja, salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Mixa kålen till en puré och mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Rör kraftigt ihop potatis, kål, smör och grädde till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Biffarna

  1. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 min per sida på medelvärme.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och krama runt med olja och salt. Droppa ev lite citron över. Servera biffarna med moset och grönkålssalladen.

Tips

Lite brynt smör som du droppar över biffarna känns lyxigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-14

Gott! Även min lite vego-misstänksamme make gav det godkänt. Men tog betydligt längre tid än 40 min. Kan tänkas kunna gå lite fortare med ffa biffarna, när man gjort dem förut. Moset kan nog passa även till annat, tex stekt falukorv.

Sara

2020-05-12

Väldigt gott! Vi använde färdigkokta rödbetor och sen ca 2 msk spad från inlagda rödbetor. Blev fina biffar som höll ihop bra i stekpannan. Gott mos som 5-åringen också gillade.

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Massaman curry

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(45)