Massaman curry

Massaman curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Riktigt härlig ”husmanskost” från Thailand, med massor av smak av kokosmjölk, limeblad och kanel, crunchiga nötter och matighet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g potatis
  • 2 stora morot
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 färska limeblad (eller torkade)
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk) bruttovikt
  • salt
  • Currypasta
  • 1 dl salta jordnötter
  • 40 g ingefära, skalad, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till currypastan.
  2. Skala och tärna potatis och morötter. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Skeda ner currypastan och stek tills det börjar dofta. Tillsätt potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, limeblad och kanelstång.
  3. Låt sjuda tills potatisen är al dente. Häll i kikärterna och låt sjuda med någon minut. Servera grytan med ris och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Catharina - mixa i mixer eller med mixerstav så får du en god currypasta. Lycka till!

Catharina

2021-08-30

Fråga ska man mixa i mixer currypasta eller bara blanda ihop?

Sven

2021-08-27

Jättegott! Hade i räkor och lite fisksås i stället för kikärtor. Det här känns som ett bra grundrecept som jag kommer att återkomma till!

Karin

2020-10-13

Det godaste jag ätit på mycket länge!

Carola

2020-04-22

Gott och smakrikt

Karin

2020-03-18

Jättegott!

Massaman curry
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g potatis
  • 2 stora morot
  • 2 gula lökar, hackade
  • 4 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 färska limeblad (eller torkade)
  • 1 kanelstång
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk) bruttovikt
  • salt
  • Currypasta
  • 1 dl salta jordnötter
  • 40 g ingefära, skalad, hackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander

Massaman curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Riktigt härlig ”husmanskost” från Thailand, med massor av smak av kokosmjölk, limeblad och kanel, crunchiga nötter och matighet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till currypastan.
  2. Skala och tärna potatis och morötter. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Skeda ner currypastan och stek tills det börjar dofta. Tillsätt potatis, morötter, vatten, kokosmjölk, limeblad och kanelstång.
  3. Låt sjuda tills potatisen är al dente. Häll i kikärterna och låt sjuda med någon minut. Servera grytan med ris och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-01

Hej Catharina - mixa i mixer eller med mixerstav så får du en god currypasta. Lycka till!

Catharina

2021-08-30

Fråga ska man mixa i mixer currypasta eller bara blanda ihop?

Sven

2021-08-27

Jättegott! Hade i räkor och lite fisksås i stället för kikärtor. Det här känns som ett bra grundrecept som jag kommer att återkomma till!

Karin

2020-10-13

Det godaste jag ätit på mycket länge!

Carola

2020-04-22

Gott och smakrikt

Karin

2020-03-18

Jättegott!