Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor
  • Tid 35 min

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

4.25 (4 betyg)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.

  2. 2

    Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.

  3. 3

    Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar