Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!