Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)
Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g potatis, skalad
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl hackad dill
  • 700 g isterband
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
  • Picklade rödbetor
  • 400 g färska rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk härlig husmansrätt med smakrik isterband och stuvad potatis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna.
  2. Dela potatisarna om de är stora och koka i saltat vatten. Stick hål i korvarna med en gaffel och skär dem sedan på längden.
  3. Stek i torr stekpanna på hög värme tills de är knapriga. Rör ihop crème fraichen med senap och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera potatisen med spenat, isterband och de picklade rödbetorna.

Tips

Ta en genväg och lägg köpta färdigkokta rödbetor i klyftor i den uppkokta lagen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Steak à lorange med krämig rotfruktspytt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Soppa med torsk och pepparrot

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(59)